به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان، در آستانه آغاز هفته بیماریهای مشترک انسان و حیوان (زئونوز) و با توجه به فرارسیدن ماه محرم، کمیته فصل تابستان بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان با حضور اعضای کمیته و با محوریت بیماری تب کریمه کنگو در سالن کنفرانس شبکه بهداشت و درمان شهرستان بجستان برگزار گردید.
در این جلسه با توجه به آغاز عزاداری هیئت های مذهبی در ماه محرم و نقش ذبح غیر بهداشتی دام ها به خصوص در معابر عمومی در انتقال بیماری CCHF نکات ذیل مورد بررسی قرار گرفته و مصوب شد:
در خصوص عدم ذبح دام در معابر عمومی به خصوص در ایام محرم توسط ادارات عضو شامل: شهرداری ها، تبلیغات اسلامی، بخشداریها، دهیاریها، دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان اطلاع رسانی شود.
به هیئت امنای مساجد و حسینیه ها توسط ادارات تبلیغات اسلامی، بخشداریها و دهیاری ها توصیه های لازم در زمینه احداث اتاقک مخصوص ذبح دام با حداقل امکانات بهداشتی در روستاها که کشتارگاه ندارند، ارائه گردد.
آموزش های لازم به هیئات مذهبی در خصوص انجام ذبح دام های نذری یک روز قبل از مصرف و نگهداری لاشه دام در دمای ۲ - ۸ درجه سانتیگراد (یخچال یا پیش سرد کشتارگاه) به مدت ۲۴ ساعت قبل از تکه کردن گوشت، توسط ادارات و نهادهای ذیربط انجام شود. (جگر باید ۴۸ ساعت در دمای مذکور نگهداری شود)
با نگهداری گوشت به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا ۸ درجه ، بدلیل کاهش دما، اسیدی شدن محیط گوشت و جمود نعشی اکثر عوامل بیماریزا از جمله ویروس تب کریمه کنگو از بین می رود و این گوشت از نظر این بیماری خطرناک و کشنده، سالم می باشد.
لازم به ذکر است با مساعدت شهرداری بجستان، کشتارگاه مرکزی بجستان در ایام محرم الحرام جهت رفاه حال هیئت های مذهبی، ذبح دام ها در شرایط بهداشتی و پیشگیری از انتقال بیماریها از صبح تا شب آماده ارائه خدمات می باشد.